Ai căzut între şinele de la metrou? Iată ce trebuie să faci pentru a supravieţui şi ce NU ai voie să atingi sub nicio formă!

Ni se aminteşte mereu că metroul este un loc periculos, motiv pentru care persoanele care lucrează acolo fac eforturi uriaşe pentru a garanta siguranţa pasagerilor.

Cu toate acestea, se întâmplă accidente sau chiar acte răuvoitoare, cum este cel de la Dristor.

Persoanele care cad pe şinele de la metrou – se poate întâmpla în orele de vârf – au şanse să fie salvate dacă au câteva cunoştinţe despre modul de funcţionare. Panica nu este o soluţie!

Ce nu trebuie să faci niciodată: Nu încerca să ieşi singur! Există un conductor sub fiecare platformă care te poate curenta mortal dacă îl atingi.

Ce trebuie să faci: Dacă nu vezi niciun metrou, aleargă între şine în direcţia mersului metroului, până în punctul în care opreşte primul vagon.

În acelaşi timp, strigă tare după ajutor pentru a te asigura că eşti auzit de cineva care poate alerta personalul metroului.

Dacă trenul de apropie şi nu mai ai timp, aşează-te în poziţie culcat în spaţiul dintre sine şi acoperă-ţi capul cu mâinile.

Distanţa dintre partea de jos a metroului şi acest spaţiu este de jumătate de metru. Dacă stai corect, nu ţi se va întâmpla nimic.

Citeste si:Îti place soriciul de porc? Atunci trebuie sa stii asta înainte sa îl consumi!

Șoriciul este piele de porc pârlită sau opărită și curățată de păr pentru a deveni comestibilă.

Nu exista Craciun fara sorici, dar cum faci sa il servesti cat mai moale si mai gustos pe masa pregatita pentru familie si prieteni.

”Șoriciul este foarte caloric, are conținut mare de grăsimi și proteine,dar mai mult proteine de calitate inferioară,cum e colagenul.

E greu digerabil si nu e indicat in cantitati mari, mai ales de cei care sufera de afectiuni hepatice,biliare sau pancreatice” spun specialiștii, consultanți în nutriție.

Nutriționistul ne recomandă să dăm la o parte șoriciul și să consumăm, în schimb pulpa sau mușchiul de porc deoarece, pe lângă cantitatea marea de proteine mai conține și vitamine din grupul B și mult fier.

La fel ficatul care conține foarte mult fier și B-uri dar și nucleoproteine și de aceea ca orice viscer e bine de evitat de pacienții cu gută.

”Șoriciul e la fel ca pielea de la pui pe care majoritatea persoanelor o aruncă. Nu are valoarea nutritivă a cărnii pentru că e făcut din țesut conjunctiv”.

Dacă vreți totuși să mâncați șorici nu exagerați și curățați-l foarte bine de grăsime.

Distribuie si prietenilor

Multumim!

SURSA

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *