Povestea camioanelor lui Ceaușescu, exportate în Australia în perioada comunistă. Adevărul a IEȘIT LA IVEALĂ!

Au fost vremuri în care Nicolae Ceaușescu, dictatorul României, voia ca țara pe care o conducea să producă tot felul de mașinării, cu care să impresioneze țările dezvoltate. La un moment dat, la începutul anilor ’80, Ceaușescu și-a dorit un camion gigant. Și l-a avut.

Astfel, inginerii din România s-au pus pe treabă și după 10 ani de cercetări a luat naștere “DAC 120 DE”, un “gigant” ce putea căra 120 de tone la un singur transport.

Camioanele aveau amplasate în roţile de pe puntea spate două motoare electrice ce dezvoltau 520 de cai putere fiecare, care îi permiteau camionului „DAC 120 DE” să ruleze cu 70 km/oră gol şi cu 55 km/oră încărcat.

Camionul dispunea și de servodirecţie, servofrâna hidraulică sau aerul condiţionat. Acestea erau importate din Occident. “Monstrul” avea diametrul roţilor de 3,2 metri și era echipat cu anvelope marca Michelin ce costa 10.000 de dolari bucata.
Distribuie prietenilor
Multumim!

loading...

One thought on “Povestea camioanelor lui Ceaușescu, exportate în Australia în perioada comunistă. Adevărul a IEȘIT LA IVEALĂ!

  1. Cat de tampit poti sa fii sa spui ca avea tractiune cu doua motoare electrice…Era cumva camion de jucarie tampitule…!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *