Investițiile în energiile nepoluante sunt suportate de romani, prin facturi…

Autoritățile vor să crească subvențiile deja incluse în facturi, de la 40 de lei, la peste 50 de lei, pentru fiecare megawatt/oră consumat. Schema de sprijin se aplică până în 2032.

Dobrogea. Turbinele eoliene de aici pot produce peste 3.000 de megawați, mai mult de o treime din necesarul de consum al României. Când vântul suflă cu putere pot livra mai mult curent decât centrala nucleară de la Cernavodă.

În Constanța, funcționeză deja cel mai mare dispecerat pentru energie regenerabilă din sud-estul Europei. Iar planurile de investiții sunt tot mai mari, chiar dacă România a îndeplinit, în avans, cerința Uniunii Europene prin care energia verde trebuie să asigure 20% din consum, până în 2020. De atunci, obiectivele vor fi și mai ambițioase.

Investițiile în energiile nepoluante sunt suportate și de populație, prin facturi. În prezent, fiecare român consumă, anual, în medie, un megawat/oră pentru care plătește 650-700 de lei. 40 de lei din această sumă este cotizația pentru energiile verzi. Subvenția ar putea fi majorată prin lege.

Schema de sprijin prin certificate verzi se aplică până în 2032. Autoritățile estimează că odată cu apariția noilor capacități de producție, România va consuma mai multă energie nepoluantă.
Distribuie prietenilor
Muiltumim!

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *