Unde-i lege nu-i tocmeala! Refuzul unui loc de munca oferit atrage incetarea dreptului la ajutorul social…

De multe ori ai auzit ca in Romania sunt prea multi asistati sociali. In Parlament a fost votata pe 20 iunie o lege conform careia acestia trebuie sa munceasca.

In Camera Deputatilor a fost votata o lege pe 20 iunie cu 274 de voturi pentru, patru impotriva si doua abtineri. Conform acesteia, refuzul unui loc de munca oferit atrage incetarea dreptului la ajutorul social. Totodata, dispare ajutorul social si daca oamenii refuza sa participe la serviciile pentru stimularea ocuparii fortei de munca si de formare profesionala oferite de agentiile teritoriale pentru ocuparea fortei de munca.

Initiativa aceasta prevede modificarea si completarea Legii nr. 416/2001 a venitului minim garantat. Camera Deputatilor este for decizional. Acest proiect de lege a fost initiat de patru parlamentari ALDE.

Initiativa legislativa stabileste si obligatii pentru primari in scopul valorificarii fortei de munca locale. Au obligatia de a intocmi planul de activitati sezoniere pe baza solicitarilor primite de la persoane juridice, persoane fizice autorizate. Pot trimite solicitai si intreprinderi individuale sau intreprinderi familiale care au nevoie de forta de munca si functioneaza pe raza unitatii administrativ-teritoriale.
Distribuie prietenilor
Multumim!

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *