Acest hotel enorm poate primi peste 20.000 de clienți, dar nu a avut niciodată vreun oaspete. De ce a fost abandonat acum 75 de ani – Motivul este tulburător!

Partidul nazist este cunoscut pentru multe lucruri, în special pentru dorinţa lor de a contura lumea conform idealurilor proprii. Printre altele, unul dintre lucrurile pentru care au fost cunoscuţi naziştii era legat de dorinţa de a construi lucruri măreţe în scopul de a-şi etala măreţia şi puterea. Aşadar, fie că era vorba despre o fabrică, un monument, o şcoală sau un sit propagandist, totul trebuia să fie grandioas.

Acestea fiind spuse, nu ne este de mirare că cel mai mare hotel din lume, hotelul Prora, a fost construit în regimul nazist. Construcţia Prora a început în urmă cu peste 70 de ani, în insula Rugen, din Marea Baltica, un rezort monstruos, cum nu s-a mai văzut vreodată. În afară de regimul hotelier, clădirea poate fi transformată într-un spital militar, are săli de cinema, teatru, un port şi capacitatea necesară pentru 20.000 de oameni.

Putea spune că există şi un motiv nobil din spatele construcţiei: putea oferi vacanţe pentru muncitotii de rând. Design-ul constrctiei a câştigat premiul Grand Prix al expoziţiei de la Paris, din 1937.

La trei ani de la începerea construcţiei, lucrările s-au oprit din cauza războiului. 9000 de oameni lucrau în acel moment şi cele mai mari companii de construcţie erau incluse în proiect. Hotelul are 10.000 de camere şi poate acomoda 20.000 de oaspeţi. Se întinde pe 4.5 kilometri şi deţine 8 clădiri separate, fiind la distanţă de 150 de metri de plajă. Toate camerele aveau aceeaşi mărime şi privire către mare.

Coridoarele erau construite pe partea opusă mării şi existau băi şi duşuri comune la fiecare etaj. Toţi lucrătorii au fost trimişi să muncească în fabricile de război deţinute de Hitler atunci când a început războiul în 1939. Neterminat, cel mai mare hotel din toate timpurile nu a avut nici măcar un client.

În timpul războiului, rezortul a fost folosit ca o tabără pentru refugiaţi, iar în 1945 armata rusă a preluat controlul şi şi-a stabilit bază militară pe insulă. Au rămas acolo timp de un an, ocupând cinci corpuri ale clădirii. Aceştia au folosit toate materialele utilizabile din clădire. În 1950, militarii nemţi au renovat o parte a hotelului, iar clădirea a servit ca orice altceva, dar nu că hotel.

Aici a existat o şcoală tehnica militară, un muzeu, o discotecă şi multe altele. Vezi aici mai multe detalii:

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *